Nieuws

News Article

Vorm 3010 lanceert fase 2: deel jouw idee

Vrijdag 2 april start een nieuwe fase in het participatietraject om Kessel-Lo te hervormen. Tot en met 9 mei kunnen inwoners concrete ideeën voor de ideale openbare ruimte indienen en elkaar inspireren.

Prioriteiten

Het laatste weekend van maart gingen 25 Kesselaars in het gelote burgerpanel aan de slag met de grote bevraging. Zo stelden zij 10 prioriteiten op voor de toekomst van Kessel-Lo.

En nu is het aan alle inwoners om die prioriteiten concreet te maken met ideeën. Leuk om te weten: je kan ook stemmen en reageren op de bijdragen van anderen.

Wat komt er hierna?

De stad werkt aan een mobiliteitsplan voor vlot en veilig verkeer in Kessel-Lo, en daarom willen we in deze fase ook jouw ervaringen horen.

Vanaf 19 april vind je op dit platform ook een overzichtskaart met grote mobiliteitsuitdagingen voor Kessel-Lo. Je ontdekt er heel wat ideeën en knelpunten op die we afgelopen jaren verzamelden via onder andere het algemene meldpunt en het participatieplatform ‘Leuven, Maak het mee’. Als er voor jou nog verbeterpunten ontbreken, kan je ze vanaf 19 april aanduiden op een interactieve kaart. 

Met al deze inspiratie bepaalt het burgerpanel samen met experten concrete doelstellingen voor de nieuwe vorm van Kessel-Lo. Ook het studiebureau dat werkt aan een mobiliteitsplan voor Kessel-Lo zit mee aan tafel.

Daarna zullen inwoners met proefopstellingen gaan experimenteren om te kijken welke ideeën goed werken en welke minder. Zo bouwen we samen aan de nieuwe vorm van Kessel-Lo.

Benieuwd naar wat er nog zal volgen? Bekijk het traject hier in detail.

pusblished